Welcome

Hur man övertalar en man att bli far

Kvinnans dag fortsätter familjepsykologens kolumnserie om relationer mellan män och kvinnor.

Vi har väntat på det här! För att en smart man skulle komma, förklarade han allt för oss om relationer och lärde oss hur man kan leva lyckligt. Möt – på kvinnans dag Pavel Zygmantovich, den mest kategoriska psykologen i världen, som kommer att ge svar på eviga kvinnofrågor.

Denna anteckning kommer att handla om en mycket vanlig situation: frun har inte varit gift det första året och det finns inga barn. En kvinna vill ha barn helt klart, en man verkar inte ha varit emot det tidigare, men nu vill han inte ha ett barn.

När frun börjar prata med honom, hittar mannen ganska övertygande motiveringar för sin position: det finns instabilitet i världen, särskilt när det gäller ekonomi, men du måste vara en medveten förälder, vilket betyder mogen, men han känner ännu inte sådan mognad i sig själv.

Samtidigt känner kvinnan att tiden tar slut. Det visar sig en kollision: å ena sidan vill jag hänga med den biologiska klockan, å andra sidan vill jag inte sätta press på min man, än mindre lämna honom.

I den här situationen har en kvinna ofta en fråga: hur kan man klokt förmedla till sin man att moderskap är viktigt för mig?

Du förstår att frågan faktiskt är fel. Det låter faktiskt så här: hur kan jag få min man att vilja ha ett barn så mycket som jag vill ha honom?

Om målet var att förmedla vikten av moderskap, så skulle kvinnan ha gjort det – hon hade gått och rapporterat. Jag skulle bokstavligen säga: ”Älskling, du kanske har märkt att jag ofta är nervös och taggig nu. Allt beror på att jag känner mig hörn. Jag vill ha ett barn, men jag förstår att vi inte kommer att ha ett under den närmaste framtiden. Jag känner att jag har förtvivlat att leva i en sådan situation, så jag bryter ner över bagateller. Det är mycket viktigt för mig att bli mamma. Och när jag förstår att detta inte lyser för mig blir jag bokstavligen galen. Det är väldigt svårt och smärtsamt för mig i en sådan situation, mina händer bokstavligen ger upp, jag vill bara göra ont och bita ”.

Allt, vikten har rapporterats. Ja, det stämmer – om en kvinna sa precis som jag formulerade det (för människor som vet – i formatet ”jag talar”), så kommer mannen att höra henne. Mål uppnått.

Men det faktum att en man hör denna betydelse betyder inte alls att han också vill bli förälder..

Och en kvinna vill ha just ett sådant resultat, en kvinna vill väcka hos honom en önskan att bli far. Och det är det som intresserar henne och inte kommunicerar vikten av moderskap för sig själv..

Därav frågan: är det möjligt att på något sätt väcka denna önskan hos en man? Väl…

Troligtvis finns det en sådan önskan hos en man. Det är bara blockerat av rädsla.

Dessa rädslor är mycket normala. Enligt min erfarenhet (endast och exakt i mina) finns det tre huvudsakliga rädslor.

1. Ekonomiska. Mannen förstår att under dekretets period (och kanske senare) kommer uppgiften att försörja familjen nästan helt på honom. Och det är ofta läskigt. Särskilt när världen saknar stabilitet. Det är skrämmande för en man att vara insolvent i detta avseende (den ekonomiska situationen är nu kanske det viktigaste för att utvärdera en man). Det krävs väldigt lite för att undvika denna möjlighet – att inte bli far..

2. Förälder. Det är lätt att bara vara förälder i sagor. Varje mer eller mindre vuxen person förstår att det är svårt och svårt att vara förälder. Föräldraskap är en svår uppgift, det har tillräckligt med obehagliga stunder och det finns alltid en risk att inte klara sig. Naturligtvis vill en man undvika dessa ögonblick, han vill inte vara den som misslyckades. Det enklaste sättet här är att inte bli pappa..

3. Äktenskap. Ett barns utseende (och ännu mer flera) förändrar makarnas liv allvarligt (dessutom blir äktenskapet nu en familj, vilket väsentligt förändrar livets regler i det). En man är naturligtvis rädd för att han och hans fru kommer att sjunka i blöjor, glömma varandra och hela deras liv kommer bara att kretsa kring barnet. Den enklaste vägen ut är naturligtvis att inte bli pappa..