Welcome

Kärleksorden du talade till mig

Kärlekens språk kan vara annorlunda. Att vara tyst, stöna, sucka, förbanna, läsa Pushkins dikter eller sjunga högt – alla väljer själv. Men psykologerna Jeanne och Martin MORENON (makar, förresten) bestämde sig för att utsätta detta känsliga ämne för vetenskaplig analys..

19 oktober 2007

”HANDLA OM! Vad vill du? ”,” Kan jag komma inuti dig? ”,” Jag älskar. ”,” Du är bara gjord för mig! ”,” Åh, du är min hora! ”,” Hur du tänder mig! ”,” Gör mig en bebis ”,” Åh, bara sluta inte. ”,” Tja, gör mig ont ”,” Ät mig! ”,” Älskling, älskling. ”,” Vad gör du?! ”,” Åh, du kommer att döda mig! ”,” Snälla säg att du älskar mig! ” Antalet matchande repliker är inte begränsat. Och vi är säkra på att var och en av er är redo att ge ett värdigt ”litterärt” bidrag. Naturligtvis kan ibland passion uttryckas utan ord, och njutning behöver inte alltid en verbal ”krydda”, utan ”det är ord som ger sex mer frihet”, är Jeanne och Martin Morenon säkra på. Forskare har noggrant undersökt skamlöshet och skamlöshet i kärleksord. Och enligt deras bekännelse led de ett fiasko och misslyckades med att avslöja alla lagar i hemlig sexdialog. De lyckades härleda endast en, men en universell regel: ”Det spelar ingen roll vilka fraser som används – vulgära eller känsliga. Det är viktigt att inte kränka din partner och undvika en konflikt mellan ord och handling. ” Förmodligen menar forskare att du inte borde säga ”du är min favoritkanin” och piska den här ”kaninen” med en piska samtidigt. Men varför inte.

Din egen regissör

Några oförbättrade romantiker har uppfunnit en hel ordförråd av ”erogena” ord under utvecklingen av sin roman. För ett år sedan på ett kafé, när Igor knappt kände Lena, vågade han fortfarande fråga: ”Får jag röra vid örat?” Hon nickade. Nu är det värt att Lena viskar: ”Rör vid mitt öra” – och han är redan på gränsen till orgasm. Och här är ett exempel på ett mer ”tufft” förhållande. Under flera år ville Larissa desperat ha Dima, och när den stiliga mannen äntligen hamnade i hennes säng, uppförde han sig grovt och lidande. Dessutom beställde han hela tiden: ”Gör det här!” Efter att ha återhämtat sig från den första chocken accepterade flickan villkoren i spelet. Och idag, när de möts, kommunicerar de alltid på språket i ”mans ordning”.

Passion behöver inte alltid "verbal krydda", men det är orden som gör sex verkligen gratis.

Igor tar alltid bilder av Inna under sex. Och varje gång säger han: ”Vilken skönhet du är!” Och sedan kräver han: ”Öppna dina ögon, titta på mig.” I allmänhet hjälper en viss ”teatralisering” av processen bara till att väcka passioner. Till exempel frågar Oleg Olga: ”Vad vill du? Så säg!” Hon rodnar svagt: ”Jag vet inte.” Han reagerar våldsamt: ”lögnare!” Samtidigt har de haft sex med varandra i sju år, två gånger i veckan. Och Oleg är år till år redo att nästan våldsamt ”rycka” Olgas ”fruktansvärda” bekännelse: ”Jag vill ha dig!”

Svetlana frågar vanligtvis Sasha: ”När kan jag komma till dig?” Och hon väntar på att han berättar för henne dagen och timmen när ”ingen kommer att vara hemma.” Det behöver inte sägas att paret har bott i samma lägenhet i fem år..

Och sedan är det tystnad

Vi måste dock erkänna att inte alla älskar ”konversationsgenren”. Vissa väljer gester. En av förespråkarna för tyst sex förklarar: ”Jag lyssnar på min kropp, jag lyssnar på nöje. Och om en tjej börjar prata distraherar det mig. Jag hör inte musik mellan oss längre. ” Yuri är säker på att ”erotiken är född ur det mystiska, det outtalade.” Övertygade ”tysta människor” är säkra på att man måste kunna gissa en partners önskningar utan att fråga, och att försöka prata med dem under sex uppfattas nästan som aggression.

Registrera dem inte omedelbart i kategorin konservativa. Snarare är det en vanlig försäkran. Jeanne och Martin Morenon förklarar att ”mind talk” är säkrare än direkt dialog. När allt kommer omkring är det svårt att förutsäga en partners reaktion – särskilt en okänd. Ingen avbröt den oundvikliga skillnaden i smak. Det som är normalt för en person är oacceptabel vulgaritet för en annan. ”Ett obscent ord som en partner uttrycker i en passion gör mig orolig. Det här är ingen fotbollsmatch och inte en porrfilm, säger Veronica. Alla bröt vanligtvis av skratt när hennes älskare kallade henne en ”slampa”. Men. Ingenting kan förutsägas. Du förstår allt empiriskt, som de säger, på egen risk och risk. Irina blev på något sätt djärvare och sa till Sergei: ”Vilken stor kuk du har!” Och jag kände att min älskade, som nästan sov, fick erektion igen.

Gränsöverträdare

”I högsta grad av önskan kan ord vara helt på sin plats, alla vet detta”, påminner makarna-specialisterna. ”Med vissa tjejer riskerar du att få ett slag i ansiktet genom att säga vissa, till och med inte särskilt oförskämda ord”, klagar en ung man. Många kvinnor erkänner att en man som kallade dem en ”tik” eller ”slampa”, även i passionens hetta, skulle uppfattas som en ”jerk” eller ”galen”, och de skulle ångra att de gick med på att ha sex med honom.

”Ord i denna situation förenar inte längre partners utan tvärtom stör erotisk kommunikation, säger Morenons. – Det som är erotiskt för vissa, verkar för andra som pornografi. Och det finns inget starkare än gränsen som skiljer det anständiga från det obscenta i varje människas sinnen ”.

Det finns dock par där en säger mycket (och ibland använder dåligt språk), och den andra är tyst. Experter gör en ”fantastisk” upptäckt: ”Kärlek är ett riskabelt och svårt företag. Det finns män som vill ha kvinnor som befrias i beteende, men jungfruliga i ord. Eller tvärtom. Vissa insisterar, ”Berätta för mig hur det är med andra?” Naturligtvis kan det vara tufft när du spelar med någon du verkligen blir kär i. ”Överraskande är det i det här fallet att effekten är mest kraftfull”, medger Maria. Och en ung kvinna från provinsen, van vid sexuella slagsmål, blev chockad efter att ha tillbringat natten med en slumpmässig bekantskap. ”Han sa att han var mycket upphetsad och föreställde mig allt i choklad – hur läcker det är och hur det kan” förstöras ”. Och han följde orden med handlingar, som om jag verkligen var ett stort godis. Att säga att jag blev chockad är att säga ingenting. Men kön var jättebra! ”