Welcome

”Moment miste!”: Regeln för det tredje datumet misslyckades

Och det berövade också sex, en värdig man och en gnista i hans ögon.

Han var för smart för att vara så charmig. Människor i hans yrke och intelligensnivå är vanligtvis introverta till kärnan, det är svårt för dem att kommunicera och ännu mer att göra ett perfekt första intryck. Denna symbios av kvaliteter är så sällsynt att namnen på sådana människor är kända för alla. Välformat tal och hållning. Mänsklig värme, emotionell intelligens och magnetism som slår dig av dina fötter. Magnetism, förresten, han slår på och av med fingret, beroende på omständigheterna. Om konversationen är seriös finns det människor i närheten och du måste ”hålla ansiktet”, då är du lugn och bekväm med honom, som med en gammal vän. Men om du lämnas ensam och han är fast besluten att stänga avståndet, flyger en sådan frenet sexuell impuls i din riktning att det inte finns någon chans till frälsning.

Anna Tok

Sociolog, konsultpsykolog

Redaktör för avsnittet ”Han och hon” på Wday.ru, konsultpsykolog, spaltist.

Men jag då? Anna Tok har inte skrivit så länge att hon förmodligen redan har lyckats återfödas. Så hej, min nya läsare. Låt oss lära känna varandra. Jag har alltid kallat mig själv en vanlig genomsnittlig kvinna, men jag börjar inse att ”normalitet” är värdefullt idag. Jag förstår människor, jag är smart med kvinnor och jag vet hur man lyssnar. Min chefredaktör tog mig till jobbet på grund av min, citat, ”rika livserfarenhet.” Men jag tycker att min erfarenhet är väldigt blygsam, jag kan bara dela den utan att tveka och onödiga ord. Det var och var vad som redan finns. I två år sorgade jag för kärlek. Först sublimerade jag all min smärta i text, så artiklar om ämnet ”Hur man läker ett krossat hjärta” och ”De viktigaste kvinnliga misstagen efter ett smärtsamt uppbrott” var min huvudsäljande produkt. Jag skrev mycket för att tänka mindre och komma igenom allt snabbare. Säkringen och passionen varade i ett år. Och sedan allt. Tomhet. Ingen smärta, inga bekymmer, ingen förmåga att känna. Ingenting. Så jag slutade skriva och började läsa andra. Genom kraft och kramper i fingrarna skriver jag nu. För det finns något att säga. Säg inte ens, utan spring upp, skaka dig i axlarna med all styrka och rop i ansiktet: ”Jag vet hur du mår! Jag vet vad du ännu inte har lärt dig! Lyssna! ”

Första dejten

På första dejten pratade vi i tre timmar i rad. Med besvärliga frågor, men inga besvärliga pauser. Det var viktigt, nödvändigt och efterlängtat varje ord för mig, jag ville berätta för honom allt jag själv vet. Vi var så olika att vi kunde intressera varandra. Vi var så lika att det var lätt för oss att förstå varandra. Jag har alltid undrat hur konvergensprocessen sker. Du pratade bara om film med en främling, och nu kysser du en helt kär. Jag ville känna denna stund också den här gången, men det gick inte igen.

Jag frågade ingenting. Han tog ordet och berättade noga om varför jag, varför vi är och vad han är. Sedan stoppade han mig och drog mig plötsligt till honom.

”Vill du krama mig?” – förvirrad mumlade jag. ”Nej”. Och kysste.

I ett ögonblick tillät jag mig att vara mig själv. Exakt ett ögonblick gav mina läppar efter och blev ett med honom. Exakt ett ögonblick före fördomar, rädslor och uppmaningar från ”kunniga” människor: ”Inte nu”.

Han väntade inte på tre dagar. Han väntade inte en minut. Han skrev omedelbart.

– Visa mig vad du skriver. Det är väldigt intressant för mig.

– Låt oss äta frukost, jag går förbi.

Sista datumet

På det andra dagen var han påtagligt och oåterkallelig annorlunda. Fristående och stängd. Ett glas vin och en mysig atmosfär fick oss att prata, men inte så. Enhetsögonblicket missades. Allt har sin tid och ”vår tid” är ”inte nu”. Det var då. I den vackra parken och i en djärv impuls, men … inte nu.

Han tröttnade på att prata, knäppte fingrarna och hans okontrollerbara magnetism kom i full kraft. Energiglödet kan skäras som smör med en het kniv. Jag har sett fram emot detta. Till sist. Här är det. Nuet. Äkta. Så naturligt. Vid liv. Nuet. Som första gången och som den senaste.

– Du kommer att komma till mig?

Varför inte?

Varför kan du fråga, men det gjorde han inte heller. Jag vet inte. Eftersom rädsla, tvivel, fördomar. För snälla människor som inte förstår en jävla sak antyder att detta är omöjligt. De tre datumen åtminstone. Att ju längre ”inte nu”, desto bättre. Vem är bättre?

Det är bättre när allt händer naturligt, enkelt och enkelt. När du inte behöver tänka, men du måste känna.

Bara ni två i hela universum och i hela utrymmet av alternativ vet när det är bäst. Sex på tredje dagen? Allvarligt? Människor kan leva och gå på hundratals datum hela livet, men känner aldrig vad som hände för en sekund sedan mellan er. Han kan bo med dig i 10 år i äktenskap, men han vill inte veta vad du skrattar åt och vad som kan ge dig glädje. Han kan uthärda din manipulation av sex till och med 10 datum, men gläd dig bara över belöningen för att vänta och glöm ditt namn under processen. Det är inte tidpunkten som är viktig, utan den känslomässiga kopplingen och den inre känslan av släktskap, som inte kan förväxlas med någonting. Allt detta kommer inte att visas bara för att du hade ett antal möten. Allt detta kommer inte att försvinna efter fysisk intimitet..

Män, särskilt smarta (jag vet inte vilka gudar jag ska tacka, men tack, universellt tack till skaparna för smarta män), spårar mycket tydligt gränsen mellan verklig ovilja att inträda intimitet och ett försök att artificiellt skjuta upp detta ögonblick i önskan att manipulera och ta makten. Så smarta kvinnor väljer aldrig det andra alternativet. De förstår tydligt deras önskningar, känslor, känslor. Och följ dem blindt. Jag agerade som en dåre.