Welcome

En oavslutad berättelse: 10 skäl till varför du inte har en orgasm

Rädsla för att bli gravid, stress, misstro mot en partner. Om en kvinna inte har en orgasm betyder det inte att hon är fysiskt sjuk. Många problem går, som de säger, från huvudet.

Som sexologer säger kan 15% av kvinnorna inte uppleva en orgasm alls. Detta är en variant av normen. Och i de återstående 85% av fallen är det möjligt och nödvändigt att förstå, besluta. Och om det inte är fysiska sjukdomar, såsom hormonell obalans eller sjukdomar i urinvägarna, är det troligt att problemet är av psykologisk karaktär. Här är 10 av de mest uppenbara exemplen – se, kanske är det detta som hindrar dig från att njuta av det till fullo? Men att förstå orsaken är redan hälften av lösningen..

Kronisk trötthet. Stress, negativitet, en serie problem utmattar både kroppen som helhet och hjärnan separat. Om jag gick till sängs hade jag en tanke i mitt huvud – att somna och somna. Detta konstanta tillstånd av zombien bidrar inte alls till bra sex, mycket mindre orgasm. På ett sådant humör är det omöjligt att koncentrera sig, lyssna på dig själv, helt fördjupa dig i processen.

Depression. Det kan finnas en miljon anledningar till detta tillstånd, inte alla. Men låt oss dröja på en av dem mer detaljerat – det här är oförmågan att få en orgasm. Självlöshet leder till rädsla för misslyckande, vilket kommer att framkalla intensiv självobservation som överväldiger naturliga sexuella reaktioner. Den onda cirkeln: brist på orgasm leder till depression, depression leder till brist på orgasm.

Relationsproblem. Om du tappar med din älskade finns det ingen tid för bra sex. Även om du väljer att använda denna process som en försoningshandling. Hur som helst är det svårt att slappna av helt, för fem minuter sedan blev du fortfarande kränkt av den här personen, och nu är det dags att älska honom igen. Den kvinnliga hjärnan släpper inte påståenden så lätt, men maler, förstår och ändrar sig. Precis när det verkar som att det ska ha kul. Konflikt och spänd atmosfär – och det är det, orgasmen inträffade inte.

Misstro mot en partner. Det är en naturlig rädsla, särskilt i början av ett förhållande. Och han kommer att bete sig så eller så, men kommer han att göra ont, men kommer han att förstå vad jag behöver? Dessa tankar stör öppningen och överlämnandet till processen som den borde..

Rädsla för att bli gravid. Om du inte är redo för en bebis är denna rädsla det första som kommer att hindra dig från att komma in i ett romantiskt humör. Statistik som den att kondomer är effektiva bara 96% av fallen dyker omedelbart upp i mitt huvud. Eller berättelser om vänner, hur även spiraler inte fungerar. Det är uppenbart att sex i detta fall, som en direkt väg till barn, inte kommer att ge fullständig tillfredsställelse..

Dåligt självförtroende. Det handlar om de tjejer som inte är säkra på om de ser bra ut. Speciellt utan kläder. Och de föreställer sig – celluliter, hängande sidor, krokiga ben och iögonfallande bröst ger inte charm. Det är förgäves, för den här bilden finns bara i vår egen fantasi. Den vanliga självtvivlan och överdriven självkritik, eftersom majoriteten av killarna inte ens vet vad celluliter är. Samtidigt minskar besatthet med brister i utseende förmågan att känna sig själv och en partner, distraherar från sex och orgasm.

Rädsla för nöje. Sällan, men det händer. Denna rädsla kallas hedonofobi. De som lider av denna sjukdom är säkra på att om de tillåter sig att uppleva något mycket trevligt, måste de betala ett mycket högt pris för det. Det straff som säkert kommer att inträffa i styrka kommer många gånger att överstiga glädjen. Är det värt att riskera så mycket för en stunds njutning av orgasm? Gedenophobes tror nej.

Attraktion försvinner. Passionerna bleknade bort, livet fastnade och en älskad blev plötsligt den typ som glömde att köpa bröd eller stänga ett rör med tandkräm. Sex blir rent mekaniskt, av samma typ, och den emotionella komponenten i processen är så viktig för tjejer. Det blir väldigt svårt att få en orgasm.

Oförmåga att öppna upp. Detta avser den typ av kvinnor som är vana vid att kontrollera sig själva och alltid är återhållsamma. Eller de som uppfostrades för strikt i barndomen. De vill inte attrahera uppmärksamhet, är motvilliga och snåla med känslor. Detta är problemet – i sex måste du lita på din partner och kunna delegera auktoritet. Koppla bara av och släpp situationen. Orgasm är en explosion av känslor som de omedvetet inte kan släppa..

Sexuell analfabetism. Du kan gå och lägga dig med Casanova och ändå aldrig få orgasm. För om du inte känner din egen kropp och inte förstår vad som exakt ger glädje, kommer ingen Casanova att hjälpa. Kommer bara att förvirra ditt huvud och förvirra.